En tanke er kun en tanke

Du kan ikke fjerne en tanke, men du kan lade den være en tanke.

At lade tanker være tanker, er svært. - At lade negative tanker være tanker, er endnu svære, men ikke umuligt.
Før hen brugte jeg det meste af min tid på at tænke tanker - negative tanker, og lytte til dem, lade dem styre mig. For hvis mine tanker fortalte mig at jeg ikke kunne være for mig selv, køre væk fra det trygge eller gøre hvad JEG havde lyst til, så kunne jeg jo ikke. - Eller hvad?
For hvad nu hvis mine tanker fortalte mig lige nu, “nu kan du ikke bevæge dine ben” kan jeg så ikke det?
Jo, jeg har i hvertfald lige bevæget mig ud i køkkenet inde fra stuen, på mine egne ben, så hvorfor skal der være forskel på om jeg kan bevæge mine ben, hvis jeg tænker jeg ikke kan, eller om jeg kan køre en tur, selvom jeg tænker jeg ikke kan?
Er det hele bare noget jeg (eller mine tanker) bilder mig ind? Eller er det bare fordi en tanke er en tanke, og ingen tanker kan styre hvad jeg kan og ikke kan, fysisk. En tanke kan få mig til at tvivle på mig selv, og tro jeg ikke kan, og i og med jeg så, som person, ~ ikke som tanke” begynder at lytte til mine tanker og give dem opmærksomhed, så kan det give hjertebanken, uro i kroppen, kvalme og ondt i maven, ikke bare lidt, men så meget at alt bliver uoverskueligt. Men det er først når jeg “overgiver” mig til mine tanker, og tror på det er dem som ved hvad jeg kan og ikke kan, det sker.

"For jeg er ikke en tanke, jeg er bare mig med en tanke, eller tusinde.,"

Alle mennesker har tusindevis af tanker om dagen, men det stopper dem ikke fra at leve sit liv, så hvorfor skulle det stoppe mig?
Jeg har (eller mine tanker har?) det meste af mit liv bildt mig ind at mine tanker “bestemmer” hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan, men jeg er blevet klogere, meget klogere.
Jeg ved nu at jeg er en person med tanker, og ikke selve tanken.
Det betyder ikke jeg bare kan går ud og trodse min angst, og leve mit liv som om intet var sket (det betyder dog heller ikke at jeg IKKE kan). - Eller jo, i princippet så kan jeg jo godt fysisk bevæge mig ud, men ubehaget er der stadigvæk, eftersom min tankegang har været så vant til bare at køre i etspor, et spor der har været styret af alle de negative tanker, og jeg er på vej væk fra det spor, men for at kunne komme af det, skal jeg finde hen til et sporskifte, så jeg kan følge en ny vej, og det kan godt tage noget tid, men som sagt, så er jeg allerede et godt styk på vej.
Det betyder at jeg kan bruge min viden og min sunde fornuft, til at fokusere på det der sker omkring mig, og ikke hvad der sker oppe i mit hovede, for jeg kan ikke fjerne tankerne, men jeg kan skifte spor og erstatte de negative tanker med positive tanker også kan lære tanker at være tanker, nogle som man måske lige observere men ikke gør noget ved.

Ligemeget hvor negative dine tanker er, vil de aldrig kunne stoppe dig fra at gøre noget fysisk, det er dig der tager det første skridt.

Synes godt om

Kommentarer

Ida@bga.se
,
Hej! Hoppas allt är fint med dig 😊 Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande ett samarbete 😊 Vid intresse så maila till ida@bga.se, så berättar jag mer. Ha en fortsatt fin dag! / Ida, https://www.bga.se/