ChitChat Sunday - Guide; til dig der vil i gang med at blogge "seriøst"

Dette er blot min egen guide, det er ikke nødvendigvis det der skal til, men det råd og tips fra mig til dig.

Min blogudvikling fra start til nu.
Jeg oprettede for et par år siden cirka en facebook gruppe, som var et angstforum for unge med angst, hvor vi kunne tale med og hjælpe hinanden når angsten tog overhånd, men efter blot et par uger følte jeg mere for at komme ud med min angst til flere mennesker, så jeg oprettede en facebook side, som jeg kaldte Mit liv med angst og ADHD. På siden skrev jeg om mine dage og om hvordan angsten påvirkede mig, det var først et måned efter jeg havde oprettet facebooksiden, jeg fik ideen om at oprette en blog, så jeg gik i gang med at finde denne her slags guider, som “guide til dig som vil blogge”. Jeg læste en helt masse af den slags, og da jeg følte mig klar, oprettede jeg en blog på wordpress.com. Jeg var egenligt meget glad for den platform, men jeg skulle selv sørge for ALT for at mine indlæg blev set af folk, da siden er engelsk og jeg jo skriver på dansk, jeg valgte derfor for et par måneder siden at flytte min blog til nouw.com, og det er jeg bare super glad for jeg har gjort, det er altid dejligt at være en del af et større netværk, som man jo er når man opretter sin blog eller hjemmeside på en åben platform, og NOUW er perfekt da den ikke kun henvender sig til et land, men en masse og lader os dele med hinanden.

En vigtigt ting er, ikke start med at blogge for pengene, det gør kun din blog og læsernes oplevelse uinterrasant, at kunne tjene penge på at blogge er kun en bonus, men for dig som lige er begyndt at blogge, skal det ikke være dit formål. - Jeg siger det kun for din egen skyld, og det er sagt med kærlighed.

Guide step by step.

Step One; Ha' noget på hjertet! Det er en rigtig god ide, at have noget på hjertet, som du vil dele med andre eller en interesse, som du vil ud med. feks startede jeg ud med at skrive om min angst, og udvidede det derfra til mere. Hvis man bare begynder at blogge for at blogge, løber man hurtig tør i det og mister lysten til det. (egen erfarring)

Step Two; Find tid til at blogge! At blogge er en rigtig fed ting, men det går også bare hurtigt hen og bliver en stressende ting, så derfor er det vigtigt du finder tid til at blogge, tidspunkter hvor du har lyst og overskud, så hvis du har rigtig meget i hverdagen, så overvej en ekstra gang om det er "nu" du skal starte. - Jeg begyndte for alvor at blogget "seriøst" da jeg måtte droppe ud af gymnasiet.

Step Three; Vælg en platform! Jeg synes personligt det er nemmest og fedest, at starte sin blog på en offenligt platform, det kan feks være nouw.com, bloggersdelight.dk eller blogly.dk, det vælger man bare udfra hvad man føler ser mest overskueligt ud eller har lyst til. Jeg er selv rigtig glad for at have min blog her på NOUW.

Step Four; Kom igang med at opsætte din blog! Det kan godt virker mega uoverskueligt når man sidder med noget der ligner blankt papir, og hundredevis af valgmuligheder i siden, men det er faktisk helt vildt sjovt at fumle med alle de designs og temaer man kan vælge imellem, man kan altid finde noget guides på youtube eller andre steder, hvor man kan se hvordan man opsætter en blog, men ellers er det bare i gang, man kan også se på en helt masse andre bloggers layot og få ideer derfra, det gjorde jeg.

Step Five; DEL, DEL, DEL! Opret en facebookside som du forbinder med din blog, link din blog på instagram, del din blog i grupper. Det handler om at få så mange med fra start af (uden at overdrive), men der findes et hav af facebook grupper feks der giver dig lov til at dele din blog eller når du skriver nye indlæg, benyt dig af det og tag det som en hjælp, det kan være du en dag slet ikke får brug for at dele den mere.

Det var sådan set min guide i fem steps, jeg håber i kan bruge den til noget eller ihvertfald har fået nogle spørgsmål svaret, ellers er i så meget velkommen til at sende mig en mail eller kommenter her, hvis i sidder inde med flere spørgsmål.

Knus <33

Synes godt om

Kommentarer

Bente,
Dejlig overskuelig guide. 1000 tak. Vil jeg gøre brug af
naarhjertettaler.momster.dk/
LauraPauladottir
LauraPauladottir,
Årh tusinde tak for din kommentar, det er jeg glad for.
nouw.com/laurapauladottir